דיני עבודה

דיני עבודה

תחום דיני העבודה נחשב לתחום שבו, מלכתחילה, צפויים ניגודי אינטרסים וחיכוכים בין הצדדים המעורבים, העובד והמעסיק, בשל מניעים השונים העומדים מאחורי התנהלות כל אחד משני הצדדים. ואכן, אין זה מפתיע שלוחות הזמנים של בתי הדין האזוריים לדיני עבודה וגם זה של בית הדין הארצי לעבודה עמוסים עד לעייפה בתביעות של עובדים ומעבידים.

דיני עבודה – ההיבט החוקי

חוקי היסוד לכל מערכת דיני העבודה הם חוק יסוד חופש העיסוק, התשנ”ד 1994, חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, התשנ”ב 1992, חוק יסוד משק מדינה, התשל”ה 1975.אבל, מאחר ודיני עבודה מקיפים תחומים רבים, מבחינה חוקית, במדינת ישראל, מוסדר כל אחד מהנושאים הרבים הנכללים בהם בחוקים, תקנות, חקיקות וצווים המהווים נדבכים רלוונטיים לעיסוק בסוגיה ספציפית. כך, שלמשל, בדיון בנושא פיטורי עובדת בהריון, ייעשה שימוש בחקיקות ופסיקות שונים לגמרי מאלה שייעשו כאשר הדיון יעסוק בנושא הלנת שכר או בנושא שימוע לפני פיטורין.

למה צריך עורך דין לענייני עבודה דווקא?

כפי שצוין, מדובר בתחום גדול ומקיף, אשר עו”ד שאיננו עוסק בו וחי אותו בחיי היומיום שלו עלול שלא להיות מסוגל להתמצא בחקיקות הרלוונטיות לנושא בו עוסק המשפט. לכן, הוא עלול שלא לספק את הטיעונים הטובים והנכונים ביותר, אשר יסייעו לכם בבניית תיק התביעה או בבניית ההגנה הטובה עבורכם, במידה ואתם בצד הנתבע. עורך דין לענייני עבודה, בניגוד לו, שולט בחומר היטב, ולכן, הוא מהווה את הבחירה הנכונה במקרים כאלה.

התמחות

2. הרעת תנאים

"לא טוב לך, קום ולך!" כמה מאיתנו חולמים על החופש בו, בכל פעם שהמצב מתדרדר או הופך ללא נוח עבורנו במקום העבודה, אנחנו יכולים לקום וללכת? כמה מאיתנו, האנשים העובדים, אכן יכולים להרשות לעצמם לעשות זאת בפועל? הרעת תנאים בהיבטה התעסוקתי יכולה ללבוש פנים רבות ויכולה להגיע ברמות שונות, החל מאי נוחיות מינוריות וכלה בשינויים משמעותיים בתנאי ההעסקה, תנאי השכר שלנו וכן הלאה.
המשך קריאה

1. הודעה מוקדמת

הודעה מוקדמת מהווה את תחילת סיומה הרשמית של ההתקשרות בין עובד למעסיק. כאשר מעסיק מעוניין לפטר עובד, או כאשר עובד מעוניין לסיים את תקופת עבודתו אצל המעסיק, ייעשה שימוש בהודעה מוקדמת, על מנת לסיים את יחסי העבודה בדרך נעימה ככל האפשר ולתת לצד השני התרעה מקדימה, שתאפשר לו את זמן ההיערכות הנדרש לו.
המשך קריאה

4. שימוע לפני פיטורין

מעטים מאד הם העובדים אשר אינן חרדים מפני פיטוריהם. אותה חרב פיטורים ערטילאית התלויה מעל ראשינו, איננה בהכרח תלויה ספציפית בנו ובהישגנו, שכן פיטורים עלולים להגיע במפתיע בעת צמצומים ומסיבות כמו העברת התפקיד המסוים לחברה המספקת שירותי מיקור חוץ, חוסר רווחיותה של מחלקה מסוימת בארגון וכד'. 
המשך קריאה

3. פיצוי פיטורין

אמנם, כידוע, עובד המתפטר מעבודתו איננו זכאי לפיצוי פיטורין, שכן אלה, במהותם, מוענקים לעובד על ידי המעביד במקרים של הפסקת עבודה כפויה, וכפיצוי על אבדן מקור הכנסתו, אולם, חוק פיצויי פיטורים, תשכ"ג-1963 קובע סייגים ומפרט מקרים, בהם למרות שהפסקת ההתקשרות בוצעה ביוזמתו של העובד, עדיין חייב יהיה המעביד לשלם לו פיצוי פיטורין.
המשך קריאה

5. שעות נוספות

כלקוח של טופ ביט, אתה יכול להיות בטוח שתקבל את המקסימום בזמן תביעה! יש לנו מחלקה ייעודית שמטפלת בתביעות מול חברות הביטוח! שמתמודדת עם ביורוקרטיות ודואגת למצות את זכויותיך במלואן - מהר ככל האפשר! אנחנו נייצג אותך עם ניסיון, עוצמה ומקצועיות עד הקטנים!
המשך קריאה

צור קשר

לייעוץ משפטי השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

Contact Us

Share by:
};